3de Manche van het BK beachvolleybal op Sint Pietersplein in Gent

Het voorbije weekend werd de 3de manche van het Belgisch kampioenschap beachvolleybal afgewerkt op het Sint Pietersplein in Gent. Ook het kempense beachduo Douwen – Adriaensen was van de partij om aan te treden tegen de top van het Belgische beachvolleybal. In hun eerste wedstrijd van de dag moesten ze het, voor de 2de keer op rij, opnemen tegen het duo Coenen – Vermeeren. Douwen – Adriaensen zaten direct goed in de match en ze wonnen de 2 sets overtuigend met 21-10 en 21-14.

In de 2de wedstrijd kregen ze Pirali – Nuyten als tegenstanders, een ervaren duo tegen wie het nooit gemakkelijk spelen is. De toeschouwers kregen een heel wisselvallige wedstrijd te zien waarin Pirali – Nuyten een bijna foutloos parcours aflegden. Bob en Robin slaagden er niet in om een antwoord te vinden op de krachtige aanvallen van Oscar en de listige plaatsballen van Yannick en verloren de 1ste set met 19-21. In de 2de set maakten ze te veel persoonlijke fouten en bij Yannick en Oscar lukte alles! Ze wonnen dan ook verdiend met 2-0. In de kruisfinales kwamen ze de Westvlaamse broers Vandecaveye tegen. De 1ste set ging aanvankelijk gelijk op maar bij 12-13 maakt Robin Adriaensen met een spectaculaire opslagreeks een 4-puntenkloof maar die maakten de broertjes in 2 keer terug dicht en ze pakten de 1ste set met het kleinste verschil :19-21, Bob en Robin waren uit op revanche en begonnen heel geconcentreerd aan de 2de set. Ze liepen dan ook direct 3-0 uit. De broers Vandecaveye bleven vechten en brachten bij 8-8 de bordjes terug in evenwicht. We kregen enkele mooie ralleys met perfecte side-out en spectaculaire verdedigingen te zien en Bob en Robin haalden uiteindelijk de 2de set binnen met 24-22. In de tie-break bouwen de broers Vandecaveye een vroege voorsprong uit en leken op weg naar een gemakkelijke overwinning maar bij 7-12 staken Bob en Robin een tandje bij en maakten de kloof in 1 keer dicht. Zo kregen we nog een superspannend seteinde met enkele miraculeuze reddingen maar uiteindelijk ging de overwinning toch nog naar Louis en Lander met 15-13.

7e plaats

In de strijd om de 5de tot de 8ste plaats moesten Douwen – Adriaensen het opnemen tegen de verliezende finalisten van de 1ste manche in Brussel : Dries Steenhouwer en Wim Degrève. Ondanks de aanmoedigingen van de vele trouwe supporters bleek de tegenstand iets te zwaar uit te vallen voor onze mannen. Bob en Robin deden wat zij konden, maar gaven 2 keer een veilige voorsprong (19-15 1ste set en 17-14 in de 2de set) uit handen. De 1se set konden ze uiteindelijk nog winnen met 21-18 maar in de 2de set moesten ze hun meerdere erkennen in Wim en Dries en verloren met 18-21, In de tie-break slaagden Bob en Robin er niet meer in om echt in de wedstrijd te komen en moesten zich uiteindelijk tevreden stellen met een 7de plaats.

Volgend weekend strijkt de beachcaravaan neer in Kortrijk maar wegens examens van Robin zal het een manche worden zonder Douwen – Adriaensen. Hopelijk vinden ze toch nog voldoende tijd om te trainen en staan ze er terug in Ieper op zondag 12 juni!! Meer info kan je vinden op http://www.belgiumbeachvolley.be/nl/ of https://www.facebook.com/beachvolleyteamdouwenadriaensen

verslag: Annemie Daems/Mendo/Nnieuws.be